Wendy van den Bogert

 

Dans is voor mij een gevoel van vrij zijn, het is als ademen. Doormiddel van dans kan ik mijn hoofd leegmaken, even helemaal tot mijzelf komen, maar ook een verhaal vertellen, mijzelf uiten. Dit gevoel, de vrijheid, deze passie voor dans en beweging, is wat ik mijn leerlingen ook graag wil laten ervaren.

 

In mijn zoektocht naar een extra verdieping binnen de danstechniek kwam dansimprovisatie op mijn pad. Dansen van binnenuit, beweging geven aan jouw beleving. Dit was precies hetgeen wat ik zocht en soms miste binnen de klassieke danstechnieken. Ik ben afgestuurd als docent dansimprovisatie, maar geef naast improvisatie ook les in klassiek ballet, moderne dans en progressing ballet technique (PBT).

 

In mijn lessen staan creativiteit en eigenheid centraal, de danser krijgt de ruimte eigen bewegingsmogelijkheden te ontdekken en te vergroten. Zowel binnen de improvisatie- als de technische lessen. Afwisselende dynamische lessen waarbij techniek en geïmproviseerd dansen beide aan bod komen.

 

Uitgeleerd ben je nooit, ik vind het belangrijk om, zowel als danser en als docent, te blijven groeien. Je te laten inspireren en te blijven ontwikkelen op verschillende vlakken, nieuwe inzichten te krijgen en kennis te werven. Daarom volg ik regelmatig bijscholings- en verdiepingsworkhops.

 

Op dit moment ben ik werkzaam bij Parkvilla dansstudio en Dansstudio Gouda.
Daarnaast geef ik regelmatig diverse workshops (o.a.  modern, improvisatie & floorbarre )

Benieuwd hoe mijn lesrooster er uitziet? Neem dan een kijkje in de agenda.

PBT logo

teaching_banner