Wendy van den Bogert

 

Wendy van den Bogert - Foto door Nando Harmsen

Het dansen zat er al vroeg in. Al op hele jonge leeftijd ging ik met veel enthousiasme en plezier naar de balletlessen van de balletschool in het kleine dorpje waar ik woonde.
Al vrij snel wist ik dat ik later iets met dans wilde doen, zodoende begon dans een steeds serieuzere plek in te nemen in mijn leven.
Van alle dansstijlen bleef in al die jaren vooral klassiek ballet en moderne dans favoriet.

Via een omweg en een afgeronde opleiding aan de kunstacademie te Rotterdam, heb ik mijn weg naar en vooral de passie voor dans weer teruggevonden. Een aantal jaar geleden heb ik het dansen weer helemaal opgepakt en ben ik weer lessen gaan volgen in o.a. klassiek, modern en improvisatie.

Daarnaast startte ik de opleiding tot docent Dansexpressie in Amsterdam en heb deze inmiddels met succes afgerond. Vooral de creatieve manier van denken sprak mij in dansexpressie aan, het uitgaan van beleving en beweging in plaats van het fysieke kunnen, de creatieve vrijheid, waardoor dans voor een heel breed publiek toegankelijk wordt en de dans zelf een als ware een extra laag krijgt.

Regelmatig volg ik bijscholingsworkshops en cursussen die betrekking hebben op dans en beweging, om zo meer kennis en ervaring op te doen.

 

Dansdocent

Op dit moment werk ik op vaste middagen bij  Parkvilla,Dansstudio Soof’it.
Ik geef vooral de kinderlessen, zoals de peuter & kleuterdans,  (pre) ballet t/m. 10 jaar, jazz, streetdance, dansmix & improvisatie/dansexpressie.

Ook werk ik binnen het primair onderwijs en op BSO’s en werk daar aan verschillende dansprojecten.
De projecten voor het P.O. passen zich aan bij de thema’s van de school. Zo heb ik afgelopen jaar projecten gedaan binnen de thema’s; seizoenen, dans gedichten, sprookjes, samen sterk, folklore/volksdansen.

 

Danser/Dansmaker

The Space Between - Foto door Nando Harmsen

Als uitvoerend danser werk(te) ik mee aan een aantal projecten, waaronder de Wijkexpeditie Houten onder leiding van Niels Wolfkamp.
Modulate Silence ( improvisatie trio, ambient muziek & dans) en werk ik als danser & dansmaker aan het dansstuk the Space Between.