Wendy van den Bogert

Fotografie

Foto door Nando Harmsen

Na het afronden van de kunstacademie is Wendy gaan werken bij een visualisatie bureau, als 3d artist. Het samenbrengen van 2d en 3d beeld, tot een realistisch geheel, niet van echt te onderscheiden beelden was waar het bedrijf in gespecialiseerd was. Er werd binnen het bedrijf gewerkt voor architecten (zowel exterieur als interieur). Foto realistische beelden, compleet door computer gegenereerd, tot in detail uitgewerkt.

Leerzame jaren, uitdagend werk, maar toch begon Wendy een verlangen te krijgen naar het creëren van eigen werk. Iets waarin ze haar eigen creativiteit en zichzelf kwijt kon.
Hoe meer zij thuis raakte in de computer-generated imagery, zoals dat zo mooi heet, des te groter was het verlangen om terug te gaan naar de ‘echte’ wereld. Ouderwets beelden maken, analoog, schilderen, verhalen vertellen, bewegingen vangen, het gehele creatieve proces in eigen hand te hebben. Na lang wikken en wegen besloot ze dat het tijd was om haar eigen weg te gaan en is als freelance fotograaf aan de slag gegaan.

Inmiddels heeft Wendy al vele portretten, huwelijken en andere bijzondere momenten mogen vastleggen. Ze maakt zowel commercieel als eigen werk.

Meer zien van Wendy’s fotografie werk? Dat kan binnenkort op:  fotografie.wendyvandenbogert.nl

 

 

 

Dans

Foto door Nando Harmsen

Het dansen zat er al vroeg in. Al op hele jonge leeftijd ging Wendy met veel enthousiasme en plezier naar de balletlessen van de balletschool in het kleine dorpje waar ze woonde.
Al vrij snel wist ze dat ze later iets met dans wilde doen, zodoende begon dans een steeds serieuzere plek in te nemen.

Na een omweg via de kunstacademie, heeft Wendy de weg naar en vooral de passie voor dans weer teruggevonden. Een aantal jaar geleden heeft zij het dansen weer helemaal opgepakt en is weer lessen gaan volgen in klassiek, modern en improvisatie.
Inmiddels heeft zij de opleiding tot Docent Dansexpressie afgerond en werkt zij o.a. als freelance dansdocent bij Parkvilla, Theatermakerij Storm, en onder haar eigen naam als dansdocent in het primair onderwijs en geeft ze verschillende dans workshops aan zowel jongeren als volwassen in regio Gouda.

Als uitvoerend danser werkt ze mee aan een aantal projecten, waaronder de Wijkexpeditie Houten onder leiding van Niels Wolfkamp, Modulate Silence ( improvisatie ambient muziek & dans) en werkt ze danser/dansmaker aan het dansstuk the Space Between.

 

Educatie

2006
Willem de Kooning Academy – Rotterdam, NL
Communication & Multimedia Design
Gespecialiseerd in 3D Computer Graphics.

2013
School voor Fotografie – Breda, NL
Fotografie

2019
Stichting voor dansexpressie – Amsterdam, NL
Docent Dans Expressie