Over mij

Fotografie
Na het afronden van de kunstacademie begon ik vrijwel gelijk met werken bij een visualisatie bureau, als 3d artist. Het samen brengen van 2d en 3d beeld, tot een realistisch geheel, niet van echt te onderscheiden beelden was wat ‘wij’  als bedrijf deden. Foto-realistische beelden, compleet door computer gegenereerd, tot in detail uitgewerkt.

Een aantal jaren heb ik daar met plezier gewerkt, alhoewel het uitdagend werk was begon er iets toch iets in mij te knagen. Een verlangen om eigen werk te maken, werk waarin ik mijzelf en mijn creativiteit kwijt kon. Hoe meer ik thuis raakte in de computer-generated imagery, zoals dat zo mooi heet, des te groter was het verlangen om terug te gaan naar de ‘echte’ wereld. Ouderwets beelden maken, analoog, schilderen, verhalen vertellen, bewegingen vangen, het gehele creatieve proces in eigen hand te hebben. Na lang wikken en wegen besloot ik dat het tijd was om mijn eigen weg te gaan en ben als freelance fotograaf aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik al vele portretten, huwelijken en andere bijzondere momenten mogen vastleggen. Ik maak zowel commercieel als vrijwerk.

 

Dans
Dans zat er bij mij al vroeg in. Als van jongs af aan ging ik met veel enthousiasme en plezier naar de balletlessen van de balletschool in het kleine dorpje waar ik woonde. Al snel wist ik dat ik later iets met dans wilde doen, zodoende begon dans een steeds serieuzere plek in te nemen.
Na een lange (gedwongen) break heb ik het dansen een aantal jaar geleden weer opgepakt en na het volgen van een aantal moderne dans lessen kreeg ik de smaak weer te pakken, er kwamen al snel meer lessen bij in klassiek & improvisatie en ben ik me ook gaan verdiepen in yoga en pilates.
Inmiddels heb ik de opleiding tot Docent Dansexpressie afgerond en werk ik als freelance dansdocent in het primair onderwijs, geef ik verschillende dans workshops aan jongeren en volwassen.

Daarnaast dans ik in een aantal projecten mee, waaronder de Wijkexpeditie Houten onder leiding van Niels Wolfkamp, the Space Between en Modulate Silence (experiment tussen improvisatie ambient muziek, dans)

 

 

Educatie

2006
Willem de Kooning Academy – Rotterdam, NL
Communication & Multimedia Design
Gespecialiseerd in 3D Computer Graphics.

2013
School voor Fotografie – Breda, NL
Fotografie

2019
Stichting voor dansexpressie – Amsterdam, NL
Docent Dans Expressie