Over mij

Fotografie
Na het afronden van de kunstacademie begon ik vrijwel gelijk met werken bij een visualisatie bureau, als 3d artist. Het samen brengen van 2d en 3d beeld, tot een realistisch geheel, niet van echt te onderscheiden beelden was wat ‘wij’  als bedrijf deden. Foto-realistische beelden, compleet door computer gegenereerd, elk klein detail uitgewerkt.

Een aantal jaren heb ik met veel plezier gewerkt, het was uitdagend werk, maar uiteindelijk begon er iets te knagen. Een verlangen eigen werk te maken, werk waarin ik mijn eigen creativiteit kwijt kon. Hoe meer ik thuis raakte in CGI, des te meer kwam het verlangen om terug te gaan naar de ‘echte’ wereld. Ouderwets beelden maken, verhalen vertellen, bewegingen vangen, het creatieve proces in eigen hand te nemen en meer vrijheid voor mijn eigen artistieke input te hebben. Na lang wikken en wegen besloot ik dat het tijd was om mijn eigen weg te gaan en nam ik, na 5 jaar in dienst te zijn, ontslag om als freelance fotograaf aan de slag te gaan.

 

Dans
Dans zat er bij mij al vroeg in. Als van jongs af aan ging ik met veel enthousiasme en plezier naar de balletlessen van de balletschool in het kleine dorpje waar ik woonde. Al heel vroeg wist ik dat ik er later iets mee wilde doen en zodoende begon dans een steeds serieuzere plek in te nemen, veel repeteren, verschillende dansstijlen, verschillende dansscholen.
Na een lange (gedwongen) break begon het dansen een paar jaar geleden weer te kriebelen. Na het volgen van een aantal lessen kreeg ik de smaak weer te pakken, ik pakte het dansen weer op en besloot ik te gaan kijken wat ik, gezien mijn leeftijd, toch nog zou kunnen gaan doen met dans. Ik vond de opleiding tot docent dansexpressie, en besloot deze te volgen. Sindsdien heb ik het dansen weer helemaal opgepakt en werk ik als dansdocent en uitvoerend danser.

 

 

Educatie

2006
Willem de Kooning Academy – Rotterdam, NL
Communication & Multimedia Design
Gespecialiseerd in 3D Computer Graphics.

2013
School voor Fotografie – Breda, NL
Fotografie

2019
Stichting voor dansexpressie – Amsterdam, NL
Docent Dans Expressie