Wendy van den Bogert

 

Foto door Nando Harmsen

Het dansen zat er al vroeg in. Al op hele jonge leeftijd ging Wendy met veel enthousiasme en plezier naar de balletlessen van de balletschool in het kleine dorpje waar ze woonde.
Vrij snel wist ze dat ze later iets met dans wilde doen, zodoende begon dans een steeds serieuzere plek in te nemen in haar leven.
Van alle dansstijlen bleef in al die jaren vooral klassiek ballet en moderne dans favoriet.

Na een omweg via de kunstacademie, heeft Wendy de weg naar en vooral de passie voor dans weer teruggevonden. Een aantal jaar geleden heeft zij het dansen weer helemaal opgepakt en is weer lessen gaan volgen in o.a. klassiek, modern en improvisatie.

 

 

Inmiddels heeft zij de opleiding tot Docent Dansexpressie afgerond en werkt zij o.a. als freelance dansdocent bij Parkvilla, Theatermakerij Storm, en onder haar eigen naam als dansdocent in het primair onderwijs en geeft ze verschillende dans workshops aan zowel jongeren als volwassen in regio Gouda.

Als uitvoerend danser werkt ze mee aan een aantal projecten, waaronder de Wijkexpeditie Houten onder leiding van Niels Wolfkamp, Modulate Silence ( improvisatie ambient muziek & dans) en werkt ze danser/dansmaker aan het dansstuk the Space Between.

 

Educatie

2006
Willem de Kooning Academy – Rotterdam, NL
Communication & Multimedia Design
Gespecialiseerd in 3D Computer Graphics.

2013
School voor Fotografie – Breda, NL
Fotografie

2019
Stichting voor dansexpressie – Amsterdam, NL
Docent Dans Expressie

Daarnaast volgt Wendy regelmatig bijscholingsworkshops en cursussen die betrekking hebben op dans en beweging.